Som de flesta känner tog Klarna steget från att enbart vara kreditgivare till att bli Klarna Bank under 2017. Sedan dess har de lanserat flexiblare kreditgivningstjänster, smartare funktionalitet i sin app, nya budgetverktyg och den senaste nyheten är att du nu lanserar sparkonton med sparränta.

Klarnas nya satsning gynnar dig som idag har sparpengar hos din bank där de flesta storbanker idag erbjuder nollränta eller väldigt låg avkastning på de pengar du har hos din bank.

Klarna i sin tur gynnas även i sin tur av att få in mer pengar i sin kassa som de kan använda till att låna ut till sina kunder. Eftersom Klarna i sin tur lånar ut pengar och vill säkra upp kapital som hindrar dig från att plocka ut dem hur du vill så har de tagit fram två olika typer av sparkonton:

  • Sparkonto, flexibelt: 0,96%

  • Sparkonto med bindningstid: 1,21% – 1,61%

Sparkonto, Flexibelt är ett sparkonto som gör att du närsomhelst kan sätta in och plocka ut pengar från ditt Klarna sparande. Sparkonto med bindningstid är precis vad det låter ett mer långsiktigt sparande som liknar högräntesparkonton som säkrar upp kapitalet under olika tidsperioder för att garantera Klarna att använda kapitalet för utlåning under en viss tid.

Detta innebär att Klarna nu går till att bli en P2P-lender där du som sparare kan låna ut pengar till andra personer och företag mot en avkastning. 

Alla pengar du sätter in hos Klarna skyddas av den statliga insättningsgarantin. 

För att sätta upp ett konto och börja spara med Klarnas sparkonton klicka på länken nedan:

https://www.klarna.com/se/sparkonto