Vi antar att du inte missat att elpriserna skjutit i höjden under de senaste åren. För att det ska bli enklare att hålla kolla på dagens elpris lanserade en av våra partnersajter sin nya mobilapp på App Store & Google Play. 

Elmarknad.se är en jämförelsetjänst för elpriser, elavtal & elbolag. De vill hjälpa privatpersoner & företag att sänka sina elkostnader genom att snabbt & enkelt teckna det bästa elavtalet i deras elområde.

På senare år har det blivit mer populärt med rörliga elavtal och timpriser. Som ett steg i att hjälpa sina kunder att sänka sina elkostnader ytterligare har man därför lanserat en mobilapp där man enkelt kan följa elpriset timme för timme. Du ser både dagens elpris och morgondagens elpris (uppdateras klockan 13:00 hos NordPool). Dessutom kan du följa prisutvecklingen månad för månad så du enkelt kan jämföra och uppskatta din kostnad för nuvarande period baserat på tidigare priser och förbrukning.

Eftersom elbolagen viktar elpriserna mot vilka timmar det förbrukas mest även för “vanliga” rörliga avtal så kan man aldrig ge ett exakt svar på vilket elpris man kommer få betala i förhand utan det beräknas vid månadens slut.

Du hittar appen enkelt genom att söka på “Elmarknad” i App Store eller Google Play. Du kan även se Spotpriser från Nordpool på deras hemsida.

Ladda ner appen här