Ska du ta ett nytt lån eller samla dina lån och undrar om du ska jämföra lån via Advisa eller Lendo? Vi reder ut för- och nackdelarna med två av Sveriges största låneförmedlare.

Advisa (Rekommenderas)

Låneförmedlare

Antal banker: 40 långivare
Ränta: 2,95-30.25% 
Övrigt: Erbjuder både låneskydd samt inkomstförsäkring som skyddar en större del av din ekonomi vid sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet.

Ansök nu

Lendo

Låneförmedlare

Antal banker: 35 långviare
Lägsta ränta: 2,95-30,25 %
Övrigt: Erbjuder låneskydd, har ofta kampanjer där de bjuder på lånets uppläggningsavgift.

Ansök nu

Ska jag låna pengar via Advisa eller Lendo?

Både Advisa och Lendo har liknande låneerbjudanden för dig som kund även om de samarbetar med olika antal banker. Det som skiljer sig mest mellan Advisa och Lendo är sätten de jobbar på.

En stor del i Advisas affärsidé är att finnas som stöd för dig som låntagare genom hela processen och hjälpa dig att ta rätt beslut baserat på dina preferenser. De har även valt att positionera sig som en tjänst som passar bäst för dig som vill förbättra din befintliga lånesituation (samla dina lån) framför att ta nya privatlån (låna pengar).

Lendo är förmodligen den största lånejämförelsetjänsten är smidig för dig som vill sköta processen på egen hand i så stor mån som möjligt. 

Dessutom erbjuder Advisa en inkomstförsäkring, eller trygghetsförsäkring som de kallar den som kan ge dig upp till 10.000 kr i månaden om du blir sjukskriven eller ofrivilligt förlorar jobbet.

Missa inte vår guide för om du ska välja Lendo eller Freedom Finance!