Hitta den bästa fondroboten

Vi granskar och listar marknadens bästa fondrobotar utifrån tillgänglighet, avkastning, avgifter & mycket mer.

Populära fondrobotar!

 Snabb & enkel jämförelse

 Över +100 finansiella erbjudanden

Helt kostnadsfritt

  Snabb & enkel jämförelse  Över +100 finansiella erbjudanden   Helt kostnadsfritt

Ett smartare sätt att investera i fonder!

En fondrobot har som uppgift att analysera marknader och placera pengar i växande branscher och bolag. Genom att utesluta den mänskliga faktorn finns potential att både minska emotionell påverkan vid val av investering samt stora möjligheter för att göra komplexa analyser som de flesta människor inte klarar av. Nedan listar vi populära fondrobotar som finns i Sverige och fyller kontinuerligt på med nya tjänster allteftersom.  

BolagPlattformÅrlig avkastningErbjudandeBli kund
iOS & Androidxx % (2019) USP 1Bli kund
iOS & Androidxx % (2019) USP 1Bli kund
iOS & Androidxx % (2019) USP 1Bli kund
Web/Desktopxx % (2019) USP 1Bli kund

Fondrobotar & robotrådgivare är inget nytt

De kommersiella fondrobotarna eller investeringsrådgivarna är inga nya fenomen på finansmarknaden. Dessa komplexa system så baserar sina val på bearbetning av olika källor av data har använts i många år av de stora finansbolagen och pensionsfonderna. Det som nyligen har hänt är att tekniken som funnits nu har demokratiserats till småsparare. De tekniska plattformarna kan hantera stora mängder data på ett sätt som människor inte kan konkurrera med. Dessutom har de möjlighet att ta betydligt mer rationella beslut än människor som i många fall baserar sina beslut på känslor. 

Sparande med hjälp av robotar är framtiden

Man kan se att den nya generationen har sundare syn på ekonomi och sparande än tidigare generationer. Detta beror med stor sannolikhet på att ekonomierna i världen har varit kraftigt drabbade av korruption och manipulation av finansmarknader vilket lett till onödiga börschkrascher och ohållbart nyttjande av jordens resurser. Idag vill allt fler spara hållbart och förlitar sig i de flesta fall mer på teknik och robotar än människor. Detta visar sig tydligt idag eftersom att andelen pengar som förvaltas av robotrådgivare gått om andelen pengar som förvaltas av riktiga människor.