Står ditt företag inför att låna till en expansion eller för att lösa tillfälliga likviditetsproblem och undrar vilka räntor som långivarna erbjuder? I denna artikel kommer vi gå igenom vilka räntor man normalt sett får och vanliga missar när man tecknar ett företagslån.

För att besvara frågan enkelt så brukar räntan på företagslån ligga någonstans mellan ca 0,5 och 4 procent per månad. Eftersom det är en månadsränta innebär det att årsräntan blir någonstans mellan 6 – 48 procents per år. Eftersom de högre räntesatserna snabbt kan bli en dyr affär är det därför viktigt att du gör en ordentlig budget och kalkyl innan du lånar pengar.

Jämför innan du tar ett företagslån

Idag finns det flertalet låneförmedlare som är specialiserade på just företagslån och därmed kan hjälpa dig göra en objektiv jämförelse av räntor från flertalet olika banker och långivare. Samtidigt slipper du upprepa den ibland krångliga processen att ladda upp prognoser, balansrapporter och annat som långivarna kan behöva för att ge dig en så bra ränta som möjligt. Samtidigt som du ansöker för du ofta en rådgivare som hjälper dig gå igenom de olika erbjudandena och besvarar de frågor du kan tänkas ha innan du tecknar lånet.