Under de senaste åren har det blivit alltmer populärt att låna och omförhandla lån via digitala tjänster. I takt med att sociala medier har ökat det vuxit fram nischade forum inom olika populära ämnen. Lånforum.se är en webbplats där låntagare (och ibland även långivare) samlas för att diskutera vanliga fallgropar, tips och råd, dela med sig av sina historier och hjälper varandra genom detta community.

Få hjälp och diskutera vilka lån som är bäst

Om du är i behov av att låna pengar finns det några punkter du behöver reda ut först: vilket typ av lån som passar dig bäst, vilken långivare som passar dig bäst, vilka villkor som finns och så vidare.

Går du till en enskild långivare kan du räkna med att de har tränats till att ge dig ett så bra svar som möjligt medans när du går till ett opartiskt community så är chansen större att du får ett ärligt svar där du dessutom får ta del av tidigare kunders erfarenheter.

Populära trådar på Lånforum.se

Forumet har olika trådar för olika typer av lån där medlemmar kan diskutera olika frågor gällande bland annat bolån, kreditkort och smslån. Det finns även trådar som har med saker kring lån att göra, som kreditupplysningar, inkasso, Skatteverket med mera. De har även en egen guide om hur man går tillväga för att samla in lån.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Det är både privatpersoner och anställda på låneföretagen som skriver på forumet
  • Hitta andra personer som befinner sig i samma situation som du
  • Välj att vara anonym eller inte – du väljer själv
  • Forum ökar transparensen på marknader

Nackdelar

  • Precis som överallt på internet finns det ibland missvisande information – dubbelkolla därför det du läser med en säker källa
  • Lån är inget hett ämne så ibland kan det ta längre tid att få svar

FAQ

Vad handlar trådarna på Lånforum om?

Trådarna handlar om allt ifrån hur man förbättrar sin kreditvärdighet till skuldsaneringar, spelmissbruk och specifika företag inom lånebranschen som t.ex. olika låneförmedlare och vilka banker de samarbetar med (Lendo, Advisa, Zmarta) och snabblåns företag och hur deras räntor och villkor ändras eller har klausuler man kanske inte förväntade sig. 

Hur många besökare har forumet?

Lånforum förväntas ha drygt 10.000 besökare varje månad enligt Ahrefs.com.

Kostar det pengar att vara medlem?

Nej, det är helt gratis att bli medlemg och du kan välja att vara helt anonym. Det du behöver för att registrera dig är en e-postadress och ett användarnamn som du väljer själv.