Jämför & hitta bästa hemförsäkringen

Hitta de billigaste hemförsäkringarna från Sveriges bästa försäkringsbolag. Ansök på ett par minuter & få ditt pris direkt.

Hitta bästa hemförsäkringen!

Topp 4 Hemförsäkringar – Just nu

FR. 1500 KR
SJÄLVRISK
0 MÅN
BINDNINGSTID

 skadeanmälan 24/7 i appen
toppbetyg från kunder
fr. 49 kr / mån
 drulle ingår alltid

4.8/5.0 på Trustpilot

18+ | Teckna ansvarsfullt | Din försäkringspremie sätts individuellt baserat på bilmodell, årsmodell och mycket annat. Därför bör du ansöka hos olika försäkringsbolag för att se ditt individuella pris.

FR. 1500 KR
SJÄLVRISK
12 MÅN
BINDNINGSTID

 50 dagars reseskydd
bonus på månadsavgiften
dubbel bonus med ica-kortet
Allrisk upp till 100.000 kr

3.7/5.0 på Trustpilot

18+ | Teckna ansvarsfullt | Din försäkringspremie sätts individuellt baserat på bilmodell, årsmodell och mycket annat. Därför bör du ansöka hos olika försäkringsbolag för att se ditt individuella pris.

FR. 1500 KR
SJÄLVRISK
12 MÅN
BINDNINGSTID

Jämför försäkringsbolag
 enkelt sätt att jämföra
 För HUS & lägenhet 
 för hyresrätt & student

4.6/5.0 på Trustpilot

18+ | Teckna ansvarsfullt | Din försäkringspremie sätts individuellt baserat på bilmodell, årsmodell och mycket annat. Därför bör du ansöka hos olika försäkringsbolag för att se ditt individuella pris.

FR.1500 KR
SJÄLVRISK
12 MÅN
BINDNINGSTID

Jämför försäkringsbolag
 enkelt sätt att jämföra
 För HUS & lägenhet 
 för hyresrätt & student

4.7/5.0 på Trustpilot

18+ | Teckna ansvarsfullt | Din försäkringspremie sätts individuellt baserat på bilmodell, årsmodell och mycket annat. Därför bör du ansöka hos olika försäkringsbolag för att se ditt individuella pris.

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

För att veta vilken hemförsäkring som är bäst är det inte bara priset som avgör. För att du ska få användning för försäkringen behöver du även fundera över din livssituation, din riskbenägenhet och vilket skydd som passar just dig bäst. På denna sida hittar du snabbt & enkelt mellan de olika försäkringsbolagen, du hittar all nödvändig information om hemförsäkringar och får svar på frågorna du svara på inför ditt val.

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring brukar kallas för en egendomsförsäkring men fungerar även till viss del som personförsäkring och har som syfte att skydda dig, dina anhöriga samt dina ägodelar från olika typer av risker som man utsätts för i livet. Hemförsäkringen är en kritisk försäkring som alla bör ha för att undvika att ruineras i vardagliga olyckor. Oavsett om du bor i villa/småhus, lägenhet, äger din bostad eller hyr i både första- & andrahand så rekommenderar vi att man tecknar en hemförsäkring – nedan lär du dig mer om hur hemförsäkringar fungerar, vad som ingår och vad de kostar i både premie och självrisk.

Vad ingår i en hemförsäkring?

En hemförsäkring är en s.ka. egendomsförsäkring med syfte att skydda dig, dina anhöriga och dina ägodelar från olika typer av risker som du utsätts för dagligen.

Exempel på saker som hemförsäkringen brukar täcka:

 • Ansvarsförsäkring
  • Rättsskydd
 • Personförsäkring vid överfall 
  • Skadestånd
  • Medicinsk / Ekonomisk indivalitet
 • Egendom*
  • Brand
  • Skada
  • Stöld
  • Reseskydd**

*Skyddet mot stöld skiljer oftast beroende utifrån vart brottet sker. Nedan ser du hur man normalt sett delar upp detta

 • Stöld i bostad
 • Stöld från vind/källare
 • Bortaskydd (skydd för egendom utanför hemmet, såsom väskryckning)
 • Stöld på arbetsplats
 • Stöld ur tvättstuga
 • Stöld av pengar/värdehandlingar
 • Stöld av cykel

**De flesta resekydd gäller i 45 dagar från utresa, i vissa fall gäller de i 60 dagar. Det som skyddas av reseskyddet brukar vara: 

 • Akut sjukdom och olycksfall, samt akut tandvård
 • Outnyttjad resekostnad (till exempel om du blir inlagd på sjukhus under resan)
 • Hemtransport vid dödsfall/begravning på plats
 • Hemresa om nära anhörig skadas allvarligt

Notera att avtal & villkor skiljer sig mellan olika försäkringsbolag och försäkringsavtal. Vi tar ej ansvar för avvikande villkor utan du som försäkringstagare är ansvarig för att vara införstådd i de avtal som du tecknar med försäkringsbolaget. Stäm därför alltid av med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller för just din försäkring. 

Behöver vi flera hemförsäkring i hushållet?

Det korta svaret är nej. Det långa svaret är att det beror på hur personerna i hushållet är folkbokförda. I regel rekommenderas att man tecknar en hemförsäkring på den folkbokföringsadress där man huvudsakligen är bosatt. Om du t.ex. är inneboende eller hyr en lägenhet i andrahand behöver du kolla med din hyresvärd huruvida de har tecknat en hemförsäkring på adressen eller inte. Om det inte har en aktiv hemförsäkring rekommenderas du naturligtvis att teckna en egen. 

Vilka tillägg finns till en hemförsäkring? 

 • Allrisk (Drulle/Otur): En allriskförsäkring kallas även för drulleförsäkring eller otursförsäkring och är ett tillägg till din hemförsäkring för att få utökat skydd mot oturliga olyckor i vardagen. En allriskförsäkring brukar skydda dig om du t.ex. tappar din mobiltelefon, surfplatta eller dator i marken och den går sönder. Den kan även ge ett utökat skydd mot t.ex. borttappad och stulen egendom.
 • Utökat reseskydd: Det utökade reseskyddet brukar ge ett utökat skydd för t.ex. avbokningsskydd på flygbiljetter vid sjukdom, ersättningar för hemresa vid sjukdom vård i utlandet samt förlängt antal resedagar som försäkringen gäller. Om du t.ex. åker på en långresa är det utökade reseskyddet ett väldigt bra tillägg för att minimera risken för oväntade utgifter.

Vad ska jag välja för lösöresbelopp?

Lösöresbeloppet brukar skilja sig från ett par hundratusen kronor till uppemot en eller ett par miljoner. Beroende på värdet av dina ägodelar rekommenderar vi att du väljer ett lösöresbelopp som täcker värdet av alla de ägodelar du vill täcka upp och gärna med marginal. Det är onödigt att välja ett lösöresbelopp som är mycket högre än det faktiska värdet då både försäkringspremien och självrisken kan bli högre av detta. 

Hur mycket kostar en hemförsäkring?

Kostnaden för en hemförsäkring avgörs av flera faktorer. dels  baserar sig försäkringspremien bl.a. efter vart du bor, hur du bor och vad som finns i din bostad. Alla försäkringsbolag använder olika prsissättningsmodeller baserat på en riskbedömning som de har arbetat fram med sin affärsmodell. Vill  kan t.ex. även påverkas av hur många och vilka som bor i hushållet. För att ta reda på vad en hemförsäkring kostar för just dig är det bra att jämföra hemförsäkringar från flera olika försäkringsbolag. Ett bra tips är att använda sig av en s.ka. försäkringsförmedlare för att få en snabb och enkel överblick över villkor och pris på hemförsäkring.

Vad kostar självrisken på en hemförsäkring?

Sjävlrisken på en hemförsäkring skiljer sig mellan olika försäkringsbolag och kan även variera beroende på vad olyckan gäller. Kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller för just din hemförsäkring. Normalt sett brukar den ligga på 1500-2000 kr per olyckstillfälle. Hör alltid med ditt försäkringsbolag vad som gäller för just din försäkring.

Tänk på det här innan du tecknar hemförsäkring

Avtal, priser och villkor skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Därför är det viktigt att man ser över vilka alternativ som finns, vilka villkor som gäller och hur premien kontra självrisken är satt för att kunna hitta den bästa hemförsäkringen utifrån just din situation. Hemförsäkring ska även anpassas efter din livsstil och dina riskbenägenhet att drabbas av olyckor, stölder eller 

Frågor man kan ställa sig: 

 • Vilket skydd behöver jag?
 • Vilka tillägg lämpar sig för min livssituation?
 • Vad är värdet av mina ägodelar som jag behöver skydda? 

Vad är en Allriskförsäkring (s.ka. drulleförsäkring)?

Drulleförsäkringen eller allriskförsäkringen som den även kallas är ett tillägg till din vanliga hemförsäkring. Allriskförsäkring skyddar dig mot oförutsedda olyckor i vardagen som t.ex. när du tappar bort ägodelar, tappar mobilen i marken eller andra scenarion som beror på otur och därför kallas den även otursförsäkring.

Vad innebär rättsskydd och vad täcker det?

En hemförsäkring kan ge dig och dina anhöriga ett så kallat rättsskydd vilket innebär att att du kan få rätt till ett annat juridiskt ombud än den offentlig försvarare som du blir tilldelad vid rättslig tvist. Rättskyddet som kan täckas upp av din försäkring blir oftast tillgänlig när värdet av tvisten överstiger ett halvt prisbasbelopp. 

Självrisken för ett rättsskydd brukar vara ca 20% av det totala arvodet. Normalt sett brukar du behöva stämma av med ditt försäkringsbolag innan du får godkännande för ersättning till ett rättsskydd. 

Om det är viktigt för dig vad som gäller ber vi dig stämma av med just ditt försäkringsbolag om som gäller för din hemförsäkring.

Vad innebär reseskyddet och vad får man ut av ett utökat reseskydd?

Reseskyddet hjälper dig när olyckan är framme när du är på resande fot. Det grundläggnade reseskyddet brukar gälla i 45-60 dagar från utresedatum. Om du väljer ett utökat reseskydd kan du normalt sett förlänga antalet dagar som försäkringen gäller och/eller vad försäkring omfattar för olyckor och skador. Det utökade reseskyddet kan bl.a. ge en högre ersättning vid personskador och täcka höga sjukhusräkningar när man befinner sig i utlandet. Det kan även ge rätt till flygbiljetter till dig och dina anhöriga vid sjukdom eller personskada. 

Vem kan teckna en hemförsäkring?

För att teckna en hemförsäkring krävs att du är folkbokförd i Sverige, bor i den bostaden som du vill försäkra och har rättshandlingsförmåga att teckna avtal. Med rättshandlingsförmåga menas att du är myndig och ej satt under förvaltarskap eller har god man.