Har du någonsin önskat att du kunde betala en räkning med ett betal- eller kreditkort? Sedan några år tillbaka är det nu möjligt att betala räkningar med kort för att antingen samla poäng eller att du av någon annan anledning behöver använda ett bankkort för att genomföra betalningen.

Det finns så vitt vi vet idag två tjänster på den svenska marknaden som erbjuder betalning av fakturor med kort. De två tjänsterna heter Billhop och Betalo. Nedan kommer vi sammanställa kort information om de två olika tjänsterna och vad som skiljer de båda åt.  

1. Billhop 

Billhop är den ledande aktören för betalning av räkningar med betal- och kreditkort. För att använda Billhop behöver du skapa ett konto. Kontot skapar du enklast genom att signera med ett BankID. Att starta ett konto går snabbt och tar ofta inte mer än en arbetsdag. När du genomför en betalning tar de en fast transaktionsavgift på 2.5% av transaktionsbeloppet.

2. Betalo (En tjänst från PFC Technology AB)

Betalo är en annan tjänst som dels erbjuder betalning av räkningar med kort samt även överföringar till svenska bankkonton och överföringar till utlandet direkt från ditt betal- eller kreditkort. Du användar Betalo genom att ladda ner deras mobilappar och skapar ett konto med BankID, telefonnummer och e-postadress. Lägg därefter till ditt kort och börja använda tjänsten. Avgiften för att använda Betalos tjänst varierar beroende på typ av kort och kortutgivare.

Tillsvidare rekommenderar vi att du kollar respektive tjänsts webbplats för att få den senaste och mest tillförlitliga informationen. 

Skriv gärna en kommentar nedan med frågor och synpunkter så hjälper vi er gärna att besvara dessa.